Oppdater Java i dag

31.08.2012, 15:00

Tidligere denne uken ble det oppaget at Javas versjon 7 hadde et sikkerhetshull. Sent torsdag kveld kom en oppdatering som alle bør laste ned.

Den rettede versjonen er tilgjengelig på java.com. Velg "Free Java Download".

Sårbarheten som ble oppdaget befant seg i den seneste versjonen av Java, og ikke i de eldre versjonene.

Javas eier, Oracle, brukte fire dager på å finne en løsning. Den nye versjonen er kalt Java "Version 7 update 7". Selskapet informerer om at de også har sørget for å fjerne sårbarheter i eldre versjoner.

I og med at ny versjon av Java retter sårbarheter for både nye og eldre versjoner, er det smart for alle som bruker nettbank og BankID å oppdatere Java-programmet snarest mulig. Om lag en tredjedel av BankID-brukerne hadde tidligere denne uken Java-versjon 7 i ulike oppdateringer, mens resten hadde versjon 6.

Vanskelig å oppdatere?
Du kan gå til java.com og velge "Free Java Download". Ikke alle synes det er så lett å oppdatere programmer. Er du blant dem, anbefaler NorSIS å laste ned et gratis oppdateringsprogram som sørger for at du har siste versjon av de vanligste programmene. 
Les mer om oppdateringsprogrammer

Sikkerhetsråd:

  • Ha alltid PC-en oppdatert, og oppdater straks nye versjoner er lansert.
  • Benytt gjerne automatisk oppdatering av operativsystemet, og installer et oppdateringsprogram som automatisk gir deg nyeste versjoner av den vanligste programvaren.  
  • Bruk antivirusprogrammer.
  • Vær obs og se etter unormale påloggingsrutiner. Banker ber deg for eksempel aldri oppgi kortnummer og andre sensitive data i en e-post.

Les mer om Java-oppdateringen på Oracles hjemmesider