Otovo hjelper huseiere å bli produsenter av ren solstrøm. Avtalen signeres med BankID, og Otovo monterer solcellepanel på taket hjemme hos deg. 

Solteknologien blir raskt bedre. Siden 1977 har prisen på solcelleanlegg falt med 99,5 prosent, og den fortsetter å falle.  

- Vi liker å kalle oss fremtidens strømselskap, sier Simen Fure Jørgensen, en av grunnleggerne av Otovo.

Otovo ble etablert i januar 2016. Selskapet ordner solpaneler på takene til hjem og bedrifter, der man kan man velge mellom sollån og direkte kjøp. Uansett hvilken løsning man velger, hjelper Otovo kundene å selge strømmen de selv ikke bruker til folk som vil ha rimelig og grønn energi.

 

- Å kjøpe solceller til strømproduksjon har vært vrient og tidkrevende for folk. Vårt mål er å gjøre det så enkelt som mulig. Det at kunden kan signere med BankID, er en sentral del av det enkle kundeløpet.

Simen Fure Jørgensen i Otovo.

Otovo har lagt opp til en nær sagt heldigital prosess på nettsiden. Man legger inn adresse og e-post på otovo.no, og systemet gjør en automatisk beregning av solforhold og kostnader. Kunden kan legge igjen telefonnummer, Otovo gjør en manuell sjekk og kommer tilbake med tilbud til kunden. Tilbudet aksepteres og signeres på nettsiden ved hjelp av BankID, via en enkel API-løsning levert av Signere.no

- Vi startet opp våren 2016 og passerte 300 kunder samme år. I tillegg til abonnementsløsningen har det vært helt sentralt å gjøre det enkelt. Før var det kjempevanskelig å kunne produsere sin egen solstrøm. Nå er det veldig enkelt.

Simen Fure Jørgensen i Otovo.