Faktorfondet Harvest overlater aksjevalgene til datamaskiner og kundene signerer med BankID.  Resultatet? Lavere kostnader, raskere registrering, glade brukere.

Det globale faktorfondet startet opp i mai 2016, med et ønske om å skape et billigere og bedre fond for folk flest. Avkastningen i oppstartsåret har vært rundt 15 prosent. 

Fondet bruker mange av de samme metodene som et tradisjonelt aktivt forvaltet fond, men i Harvest er valg av aksjer overlatt til datamaskiner og smarte algoritmer. Kunden signerer elektronisk med BankID, og alt styres fra egen mobil.

- Kundene har vært glade for denne reisen. Så langt har det strømmet til godt over 700 kunder til faktorfondet, sier investeringsdirektør Bernt Brun.

 

- Budskapet om automatisert, enkel og billig forvaltning vinner gehør hos svært mange kunder. Mange ønsker å høre vår historie, og den skal vi fortsette å fortelle!

Investeringsdirektør Bernt Brun i Harvest.

- Vi har kvittet oss med fordyrende mellomledd og det skal komme kunden til gode. All produksjon og distribusjon skjer digitalt, og vi priser oss langt lavere enn konkurrentene. Årlige forvaltningskostnader er kun 0,59 prosent, og det er den eneste kostnaden kunden må ut med, sier Brun.

Han tror mange av de eksisterende forvalterne i Norge er redde for å konkurrere med seg selv og å sage over grenen de sitter på. De fortsetter med det de har gjort så lenge kundene ikke rømmer.

- Derfor må det en ny aktør til som henvender seg direkte til kundene. Budskapet om automatisert, enkel og billig forvaltning vinner gehør hos svært mange kunder. Mange ønsker å høre vår historie, og den skal vi fortsette å fortelle, avslutter Bernt Brun i Harvest.

- Vi har kvittet oss med fordyrende mellomledd, og det skal komme kunden til gode. All produksjon og distribusjon skjer digitalt, og vi priser oss langt lavere enn konkurrentene. 

Investeringsdirektør Bernt Brun i Harvest.

Se hva andre gjør med BankID

Obos Mindre styr for styrene

Signering med BankID gir enklere hverdag for 1500 borettslagsstyrer, og tid og penger spart for OBOS.

Les saken
Digipost Få posten rett på mobilen

Digipost har opplevd at innlogging med BankID på mobil er tredoblet det siste året.

Les saken
Studentsamskipnaden Ny leietaker på minutter

Fra ti dager til noen minutters responstid. I Trondheim signerer 85% leiekontrakten med BankID.

Les saken
Brun & Blid Avlyste solnedgangen

Bransjen fryktet massenedleggelser. BankID på mobil ble løsningen.

Les saken