Leaseplan ville gjøre det enkelt og sikkert å lease bil privat. Løsningen ble signering med BankID.

Med 44.000 biler på veien i Norge, er Leaseplan Norges største aktør innen biladministrasjon og leasing. Da selskapet for alvor satte ambisjon om økte markedsandeler i privatmarkedet for billeasing i 2014, var BankID en viktig komponent.

- Vi startet med online signering av leasingavtaler for et drøyt år siden. I praksis signerer 100% av privatkundene våre i dag sine leasingkontrakter med BankID. Det er enkelt, sikkert, og gir helt åpenbare fordeler både for oss og kundene våre, sier avdelingssjef forretningsutvikling Lars E. Grønland i Leaseplan.

- Det er enkelt og effektivt, siden vi får korrekt informasjon om kunden med en gang. Det er også sikkert, både for oss og kundene våre. Folk er vant til å bruke BankID, så det er en lav terskel.

Avdelingssjef forretningsutvikling Lars E. Grønland i Leaseplan.

Leaseplans vekst innen markedet for privatleasing var på over 80 prosent i fjor. Mens Leaseplan tradisjonelt har hatt en overvekt av store ”flåtekontrakter” med større selskaper om et gitt antall biler, er nå det store flertallet av kontrakter det største i volum.

- Når det gjelder valg av bil og leveringstider, er det fremdeles viktig for oss å ha direkte kontakt med kundene våre. Men når det gjelder inngåelse og signering av selve leasingavtalen, gjør BankID at vi kan håndtere dette langt enklere, sikrere og mer effektivt. Ting går raskere og kundene blir mer fornøyde, sier Grønland, og legger til:

- Når man har tusenvis av kontrakter som signeres årlig, er det helt opplagt at signering med BankID fører til mindre administrasjon hos oss. Verken vi eller kundene savner papirkontraktene, sier han.

For Leaseplan blir ikke BankID bare brukt til signering av kontrakter, men også til identifisering av kunder som laster ned og oppretter bruker på Leaseplans app.

- Privatleasing er et marked i vekst, og en viktig del av vår jobb er å gjøre ting enklere for kundene våre. Der er BankID en sentral del av helheten.

Avdelingssjef forretningsutvikling Lars E. Grønland i Leaseplan.

Se hva andre gjør med BankID

Obos Mindre styr for styrene

Signering med BankID gir enklere hverdag for 1500 borettslagsstyrer, og tid og penger spart for OBOS.

Les saken
Digipost Få posten rett på mobilen

Digipost har opplevd at innlogging med BankID på mobil er tredoblet det siste året.

Les saken
Studentsamskipnaden Ny leietaker på minutter

Fra ti dager til noen minutters responstid. I Trondheim signerer 85% leiekontrakten med BankID.

Les saken
Brun & Blid Avlyste solnedgangen

Bransjen fryktet massenedleggelser. BankID på mobil ble løsningen.

Les saken