Med BankID er utleie og leie av bolig blitt sikrere og smartere enn noensinne.

- Elektronisk signering er genialt. Det kan ikke sås tvil om innholdet i kontrakten fordi innholdet blir låst ved signering. Det er heller ikke fare for at kontrakten forsvinner i papirhaugen. Digitalt arkiv er helt uovertruffent, sier Christian Rasmussen, daglig leder i hybel.no  

Med over 60.000 annonser i året og minst like mange besøkende hver uke, er hybel.no Norges største formidler av hybler og bofellesskap. Nylig innførte nettstedet BankID-verifisering av partene.

- Både utleier og leietaker skal være trygge på at alt går rett for seg. Vi bruker BankID til identifisering av partene. Deretter signeres kontraktene elektronisk. Også med BankID.

Christian Rasmussen, daglig leder i hybel.no

Gratis utleiekontrakt
Tvister og misforståelser i leieforhold er dessverre vanlig. Mye av dette skyldes dårlige eller ikke-eksisterende leieavtaler. Hybel.no har derfor utformet en gratis leiekontrakt som kundene kan bruke. Denne signeres elektronisk med BankID via Posten Signering.

- Vi krever brukerprofiler og pålogging, og vi ber folk verifisere identiteten sin med BankID. Leietaker kan også bestille en kredittsjekk av seg selv, slik at utleier kan være sikker på at økonomien er på stell. Disse grepene har gjort utleieprosessen tryggere, enklere og mer effektiv for alle, sier Rasmussen.

Skylagring
Den elektronisk signerte kontrakten lagres på hybel.no, og er tilgjengelig for både leietaker og utleier.

Når utleier og leietaker bruker kontrakten vår og signerer den med BankID, blir avtaleforholdet ryddig og oversiktlig. Man får en sikker leiekontrakt, blir trygg på hverandres identitet, og blir nærmest fristilt for misforståelser.  Rett og slett genialt.

Christian Rasmussen, daglig leder i hybel.no