Neste generasjons bildeldingstjeneste. Digital nøkkel og helt automatisk leieforhold. Hyre fra Møller Mobility Group gjør det trygt og enkelt med BankID.

Vi ønsket å lage en bildelingstjeneste som tar deg fra mobil til bil på under 5 minutter, sier Jon Harald Ryste Rønning, markedssjef i Hyre.

Hyre er en norsk gründerbedrift som utvikler neste generasjons bildelingstjeneste. Bedriften ble etablert i februar 2017 etter et initiativ fra Møller Mobility Group (tidligere MøllerGruppen).

Tjenesten skal gjøre det så smidig som mulig å leie ut egen bil og leie bil. Bilene deles både av privatpersoner og profesjonelle aktører, noe som sikrer leietageren forutsigbar og god tilgjengelighet av biler til konkurransedyktige priser.

Før et leieforhold inngås, krever Hyre at begge parter identifiseres med BankID.

Brukerne laster opp bilde av førerkortet i Hyre-appen, og matcher informasjonen med BankID. Slik kjenner eier og leier hverandres identitet med sikkerhet, forteller Ryste Rønning.

Vi ønsket å lage en bildelingstjeneste som tar deg fra mobil til bil på under fem minutter.

Jon Harald Ryste Rønning, markedssjef i Hyre

Dette betyr at det er trygt og enkelt både for Hyre og for brukerne, og at Hyre sparer mye tid og ressurser slik at de kan fokusere på målet om å lage en så bra tjeneste at den blir en reell konkurrent til tradisjonelle bileierselskap.

En av tingene som skiller Hyre fra eksisterende tjenester er at løsningen blir fullstendig nøkkelløs. Det betyr at man – i tillegg til identifisering – åpner og lukker bilen med mobiltelefonen.

Hyre ble lansert for en pilotperiode i Oslo i september 2017 og teller allerede 500 unike brukere. Flere av disse har benyttet seg av tjenesten flere ganger og tilbakemeldingene har vært gode.

Hyre er overbevist om at BankID har vært helt avgjørende i utviklingen av bildelingstjenesten.

Brukerne laster opp bilde av førerkortet i Hyre-appen, og matcher informasjonen med BankID. Slik kjenner eier og leier hverandres identitet med sikkerhet.

Jon Harald Ryste Rønning