Skanska Kjøp drømmehjemmet med BankID

Enklere bolighandel: I løpet av 2018 skal alle boligsalg i Skanska signeres digitalt med BankID.

Skanska er et av Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern. De jobber nå for å bli heldigitale på alle fronter. 

- Alle våre prosesser skal digitaliseres, både administrativt og i produksjon, innen 2020. Dette er et flersidig krav. Samfunnet blir mer og mer digitalt. Vi må øke effektiviteten og møte kundenes krav, sier Simen Løvgren, som er hovedansvarlig for samhandling i Skanska.

De har nå rullet ut prosjektet rundt heldigitalisering for hele organisasjonen.

Digital signatur er en av flere veier til målet for et heldigitalt Skanska, og er også i tråd med Skanskas grønne profil. Skanska ønsker å være den ledende grønne prosjektutvikleren og entreprenøren i Norge. Digital signering gjør at selskapets papirbruk blir sterkt redusert. 

Målet er å gjøre all dokumenthåndtering heldigital – både for kunder og underleverandører. Vi ser at digitalisering er et krav i samfunnet, selv de eldre har blitt mer digitale. De ønsker ikke papirbunkene.

Simen Løvgren, hovedansvarlig for samhandling i Skanska.

Fra en signeringsportal, og senere direkte fra fagsystemene, kan brukerne enkelt signere både kjøpekontrakter og andre avtaler med BankID.

- Vi har satt oss som mål at alle utgående kontrakter skal signeres digitalt innen utløpet av 2018 med de effekter og besparelser dette innbefatter, sier han.

Dette gjelder boligsalg, men også alle andre utgående kontrakter, som nyansettelser og leverandør-kontrakter.

Løvgren tror gevinstene vil bli store, både økonomisk og med flere tilfredse kunder.

-  Vi kan definitivt regne dette hjem. Vi slipper alt arbeid med print i ulike eksemplarer, scanning, porto og kontorarbeid. Vi håper å frigi tid til flere prosjekter, og vi tror heldigitaliseringen vil gi oss flere fornøyde kunder, sier han.

Vi har satt oss som mål at alle utgående kontrakter skal signeres digitalt innen utløpet av 2018 med de effekter og besparelser dette innbefatter.

Simen Løvgren.

Har du problemer med din BankID, kontakt brukerstøtte i banken din. 

Vil du vite mer om BankID til din bedrift?

 

Eller kontakt en av våre partnere