Alle boligsalg og andre kontrakter i Skanska skal signeres digitalt med BankID innen 2020.

Skanska er et av Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern. De jobber nå for å bli heldigitale på alle fronter. 

- Alle våre prosesser skal digitaliseres, både administrativt og i produksjon, innen 2020. Dette er et flersidig krav. Samfunnet blir mer og mer digitalt. Vi må øke effektiviteten og møte kundenes krav, sier Simen Løvgren, som er hovedansvarlig for samhandling i Skanska.

De har nå rullet ut prosjektet rundt heldigitalisering for hele organisasjonen.

Digital signatur er en av flere veier til målet for et heldigitalt Skanska, og er også i tråd med Skanskas grønne profil. Skanska ønsker å være den ledende grønne prosjektutvikleren og entreprenøren i Norge. Digital signering gjør at selskapets papirbruk blir sterkt redusert. 

Målet er å gjøre all dokumenthåndtering heldigital – både for kunder og underleverandører. Vi ser at digitalisering er et krav i samfunnet, selv de eldre har blitt mer digitale. De ønsker ikke papirbunkene.

Simen Løvgren, hovedansvarlig for samhandling i Skanska.

Idfy leverer både signeringsportal og signering som en integrert del av fagsystemene til Skanska. Med disse løsningene kan brukerne enkelt signere både kjøpekontrakter og andre avtaler med BankID.

- Vi har satt oss som mål at alle utgående kontrakter skal signeres digitalt innen utløpet av 2018 med de effekter og besparelser dette innbefatter, sier han.

Dette gjelder boligsalg, men også alle andre utgående kontrakter, som nyansettelser og leverandør-kontrakter.

Løvgren tror gevinstene vil bli store, både økonomisk og med flere tilfredse kunder.

-  Vi kan definitivt regne dette hjem. Vi slipper alt arbeid med print i ulike eksemplarer, scanning, porto og kontorarbeid. Vi håper å frigi tid til flere prosjekter, og vi tror heldigitaliseringen vil gi oss flere fornøyde kunder, sier han.

Vi har satt oss som mål at alle utgående kontrakter skal signeres digitalt innen utløpet av 2018 med de effekter og besparelser dette innbefatter.

Simen Løvgren.

Se hva andre gjør med BankID

Brun & Blid Avlyste solnedgangen

Bransjen fryktet massenedleggelser. BankID på mobil ble løsningen.

Les saken
Obos Mindre styr for styrene

Signering med BankID gir enklere hverdag for 1500 borettslagsstyrer, og tid og penger spart for OBOS.

Les saken
Digipost Få posten rett på mobilen

Digipost har opplevd at innlogging med BankID på mobil er tredoblet det siste året.

Les saken
Studentsamskipnaden Ny leietaker på minutter

Fra ti dager til noen minutters responstid. I Trondheim signerer 85% leiekontrakten med BankID.

Les saken