Leieting lar deg tjene penger på det du likevel bare har stående. BankID gjør at du er trygg på hvem som leier tingene av deg.

- BankID er en utrolig viktig sikkerhetsventil. Både Leieting og utleier kjenner identiteten til leietaker med 100 prosent sikkerhet. Det skaper en trygghet og sikkerhet som vanskelig kan måle seg med noe annet, sier Bjørn Reidar Ur, en av gründerne i Leieting.

Leieting.no er Norges største markedsplass for utleie av ting mellom privatpersoner. Her kan folk som har investert i utstyr, verktøy eller annet, tjene penger på disse tingene når de ikke er i bruk. Både for kortere og lengre perioder. Samtidig får leietaker løst sine behov mye rimeligere enn om de skulle investert i tingene selv.

Før et leieforhold gjennomføres, krever Leieting at leietaker identifiserer seg med BankID.

BankID er med på å gi tjenesten kredibilitet og bidrar til at folk føler seg trygge på å leie ut tingene sine. Dermed blir det også enklere for oss å få flere aktive brukere.

Gründer, Bjørn Reidar Ur

- BankID er en integrert del av tjenesten. Det gir en stor trygghet for utleierne, som det blir stadig flere av, sier Ur i Leieting.

Tjenesten ble lansert for knappe to år siden, og nærmer seg allerede 9000 aktive brukere. Folk leier alt fra ekstra stoler til store merkedager, via båter og tilhengere, til lyd-, lys- og fotoutstyr.

Leieting er overbevist om at BankID er med på å gjøre tjenesten mer tilgjengelig, aktuell og nyttig for folk flest.