Fra ti dager til noen minutters responstid. I Trondheim signerer 85% leiekontrakten med BankID.

- 85% av de som har mulighet, signerer nå leiekontraktene med BankID. Alt håndteres enklere og raskere. Vi har fått 1500 nye studentboliger de siste årene, uten å øke administrasjonen på utleie, sier Cathrine Kristiansen, fagansvarlig for marked og eiendom i SiT.

Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) var trolig en av de aller første som tok i bruk digital signatur, faktisk så tidlig som i 2008. Siden den gang har samskipnaden inngått leieavtaler med studenter elektronisk. Nå skjer signeringen ved hjelp av BankID.

- Tidligere gikk det i bretting og utsending, før studenten mottok tilbud om hybel og fikk en ukes svartid, før vi fikk brevet i retur og måtte behandle og registerere, sier Kristiansen.

Med kun én måneds oppsigelsestid og mandat om å tilby så gode vilkår som mulig til rimeligst mulig penge, er det selvsagt en av nøkkelfaktorene at flest mulig boliger er utleid til en hver tid.

- Tidligere gikk det gjerne en uke til ti dager fra vi sendte ut tilbud til vi hadde svar. Nå får vi innimellom svar bare minutter etter at det er sendt ut. I de tilfellene vi får nei fra en student, vil vi kunne sende ut tilbud til den neste på listen umiddelbart, sier Kristiansen.

Nå signerer 85 prosent av leietakerne som har mulighet for det, kontrakten elektronisk med BankID. Ser en bort fra de internasjonale studentene som ikke har denne muligheten, benytter de aller fleste leietakerne seg av digital signatur med BankID.

- Vi har oppegående og teknologiinteresserte kunder, som har tatt imot den nye teknologien med åpne armer fra første stund. Det har også spart oss for mye arbeid. Vi har de siste årene fått 1500 nye boliger, uten å øke staben vår, sier hun.


Se hva andre gjør med BankID

Obos Mindre styr for styrene

Signering med BankID gir enklere hverdag for 1500 borettslagsstyrer, og tid og penger spart for OBOS.

Les saken
Digipost Få posten rett på mobilen

Digipost har opplevd at innlogging med BankID er tredoblet det siste året.

Les saken
Studentsamskipnaden Ny leietaker på minutter

Fra ti dager til noen minutters responstid. I Trondheim signerer 85% leiekontrakten med BankID.

Les saken
Brun & Blid Avlyste solnedgangen

Bransjen fryktet massenedleggelser. BankID ble løsningen.

Les saken