Sand Økonomi driver papirløst regnskapskontor. Resultatet? Mange nye og innovative kunder. Avtalene signeres selvsagt elektronisk med BankID.

- Skal vi leve opp til vår visjon om å levere smartere regnskap, må vi være fullstendig digitale. Et av grepene vi har gjort, er å etablere kundeforhold med BankID, helt papirløst, sier Preben Wiksén, en av gründerne i Sand Økonomi.

Selskapet har vokst kraftig siden etableringen i 2008. I dag har selskapet 500 små og mellomstore kunder, og nærmer seg en omsetning på 30 millioner kroner.

- Med en heldigital og brukervennlig rigg klarer vi å tiltrekke oss innovative kunder som leter etter effektive systemer. De kommer som oftest inn via eksisterende fornøyde kunder, sier Wiksén.

- Vi lagrer kontrakter og avtaler i et elektronisk arkiv, digitalt signert med BankID. Ingen papirarkiver, men kjapp og enkel tilgang til alle dokumenter, regnskaper og bilag via nett, sier gründeren.

Preben Wiksén i Sand Økonomi

For Sand Økonomi handler papirløst regnskapskontor både om å levere kvalitet og å være kostnadseffektive.

Nye kunder bruker BankID for å verifisere sin identitet og signere avtalen med Sand økonomi digitalt. Ingen papirkontrakter eller signerte kopier.

Digitalisert regnskap og god rådgivning er kjernen i Sand Økonomi sin forretningsidé.

- Fortsatt er en av kjerneoppgavene våre å sjekke tall, avstemme, periodisere og sørge for at regnskapet gir de riktige styringssignalene. Men vi driver lite med inntasting av tall, sier medgründer Stian Andersen.

Andersens erfaring er at bedriftene trenger hjelp til systemvalg, oppsett, rutineutarbeidelser, organisering og oppfølging av nye myndighetskrav.

- Vi er først og fremst rådgivere. Vi ser et stort potensial blant små og mellomstore bedrifter som trenger effektive løsninger og en god økonomipartner. Lykkes man med slike grep, kan kunden spare store summer sammenliknet med tradisjonell regnskapsføring, sier Andersen.

Sand økonomi benytter Verifieds ferdigløsninger.

- Det handler mye om kundeopplevelse. Det skal være enkelt å inngå avtale med oss, og det skal være mulig å signere når man er på farten, sier han.

Preben Wiksén i Sand Økonomi