Slik gjør du det selv

Vi anbefaler å bruke en forhandler for å integrere BankID. Hvis dere har nok tid og ressurser, lar det seg fint gjøre å implementere BankID uten forhåndskunnskaper.

1. Ta en kikk på dokumentasjonen vår BankID OpenID Connect 

2. Kom i gang og test uten avtale

3. Før lansering må dere ha en avtale om bruk av BankID - kontakt oss, så hjelper vi deg videre.

 

Sjekk ferdige løsninger og API-er

Signeringsmulighet med BankID er tilgjengelig i mange fagsystemer og  har bedriften et av disse CRM-eller kundesystemene, er det bare å laste ned signeringsmodulen.

Se også API-er for BankID-signering og -autentisering  fra våre forhandlere.

Er du forhandler, meld fra om feil eller søk i svar i denne portalen.

Vi anbefaler å bruke en av våre partnere. 

BankID har en rekke partnere som vil bistå deg gjennom prosessen for å integrere OIDC. Det er flere fordeler med å benytte en BankID-partner:

  • Våre partnere er eksperter på å digitalisere virksomheter. De har dyp kunnskap om OIDC i tillegg til kjennskap til bransjespesifikke løsninger. 
  • Partneren du velger vil tilby støtte og veiledning både i forbindelse med implementeringen men også så lenge du benytter OIDC-tjenesten.
  • Partneren skreddersyr implementeringsprosessen ihht. dine behov. De kan gjøre alt for deg, eller bistå der du foretrekker.
  • Partnere kan tilby mer omfattende og hurtig støtte.
  • Partnere kan kombinere OIDC fra BankID med andre tjenester som kan være relevant i ditt tilfelle. Det kan f. eks. være betalings- og utsjekkingsløsninger i tillegg til alternative autentiseringsløsninger og ID-tjenester (slik som svensk BankID og NemID). 

Hvis dere velger å gå for en partner vil partneren veilede dere gjennom alle steg i implementeringsprosessen (kartlegge behov, integrasjon, testing og lansering). Partneren vil også håndtere alt ifm. styringen av OIDC-tjenesten, inkl. støtte og fakturering (merk: partnere kan operere med egne priser, så kontakt en partner for å få et tilbud).