I 2004 fikk de første norske kundene BankID. Da hadde den norske banknæringen jobbet i fire år for å utvikle en felles infrastruktur. I dag har 3,7 millioner nordmenn BankID, og over en million har også BankID på mobil. BankID brukes av alle landets banker,  offentlige digitale tjenester og stadig flere virksomheter innenfor en rekke bransjer. BankID Norge har som uttalt mål å stimulere til økt bruk av BankID i virksomheter utenfor finanssektoren.

Kom i gang

Siste nyheter

  • 21.02.2018 kl. 10.27 BankID-dagen 2018

    Nesten 200 deltagere fikk høre om de første erfaringene med xID. Fana Sparebank er i gang med xID for å bestille besøk av megler på Himla.no, mens Storebrand straks får xID som innlogging til chat og til en ny spare-tjeneste. Første brukersted med xID var Asker Kommune, og partner Vega SMB viste hvordan innbyggerne enkelt kan booke fest- og møtelokaler med xID. I tillegg ble det demonstrert døråpning med xID! Skanska og If fortalte om nytten av elektronisk avtalesignering med BankID. 

  • 14.02.2018 kl. 13.19 Asker kommune først med xID

    Asker har åpnet for enkel bestilling av kommunens lokaler med xID. 

  • 12.02.2018 kl. 18.22 Ikke la deg lure!

    I snart to år har nordmenn mottatt falske e-poster fra Netflix. Svindelen pågår fortsatt, og nå ber svindlerne deg også om å taste inn BankID-informasjon, i tillegg til blant annet kredittkortinformasjon og bilde av deg.