1 million BankID på mobil-kunder

Nå har 1 million BankID på mobil. Stadig flere velger å la kodebrikken ligge når de skal betale regninger eller handle.

– Kundene setter pris på en brikkefri BankID. Alt du trenger er mobilen for å logge på. Vi ser at BankID på mobil-kundene er mer fornøyde og bruker tjenesten oftere enn de som benytter brikke, sier Jan Bjerved, daglig leder i BankID Norge.

BankID på mobil ble utviklet av bankene og Telenor i 2009. Fra 2013 begynte flere operatører og banker å tilby tjenesten, og i dag kan man aktivere BankID på mobil i de fleste nettbankene.

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, er stolt av produktet:

– Tenk at vi har nådd 1 million aktive kunder i dag.  Suksessen er resultat av unik innovasjon og partnerskap på tvers av bransjer. Telenor er stolt av dette. BankID på mobil er virkelig blitt en digital tjeneste som forenkler hverdagen for folk i Norge, sier Svendsen.

Fordelene med BankID på mobil:

•  Du slipper å ha med deg kodebrikken for å logge deg på offentlige nettsider, gå i nettbanken eller betale på nett. Mobiltelefonen har du alltid med deg, mens kodebrikken ofte ligger hjemme når du trenger den.

•  Ved netthandel kan du betale med kort og bekrefte kjøpet med BankID på mobil.

•  Fungerer fint fra utlandet så lenge du kan ringe fra telefonen.

Hvem kan skaffe seg BankID på mobil?

De fleste kunder kan bestille BankID på mobil i nettbanken sin. De fleste telefoner kan benyttes, også eldre telefoner. Du kan gjerne veksle på å bruke BankID med brikke og BankID på mobil dersom du ønsker det.

Sikker løsning

BankID lagres på mobilens SIM-kort. Du bruker mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode for å få tilgang til banktjenestene dine. Holder du koden for deg selv, får heller ingen andre tilgang til pengene eller informasjonen din selv om du låner bort telefonen din.

Utskifting av mobil går også greit fordi BankID-en ligger på SIM-kortet. Bytter du derimot SIM-kort, må du aktivere BankID på mobil på nytt.