BankID Norge og Encap klar med pilot-app

Encap Security og BankID Norge har lansert en pilot-app som viser hvordan brukeropplevelsen i BankID blir fremover. Istedenfor kodebrikke kan man snart bruke apper.

Pilot-appen fra Encap, Smarter Authentication, er utviklet for å vise hvordan den neste brukeropplevelsen i BankID blir. Målgruppen for appen er utviklere, systemintegratører, brukersteder med BankID og andre som vil ha en snik-titt på den nye og forbedrede BankID-løsningen før den er tilgjengelig for kundene. 

- Vi inviterer brukersteder og integratører til å oppleve en enklere brukeropplevelse der man slipper bruke kodebrikker som kundene ofte glemmer. Nå har man muligheten til å gjøre seg erfaringer før lanseringen, sier Frode Beckmann Nilsen, utviklingssjef i BankID Norge.

BankID lanserer til høsten – bankene bestemmer når kundene får valget
Til høsten blir den nye BankID-løsningen klargjort for sømløst samspill med apper.

- Vi ønsker å gjøre det enda mer brukervennlig og fleksibelt å bruke BankID for alle, også for de som ikke har BankID på mobil. Du skal ikke behøve å bære på en ekstra dings eller skrive inn tall fra en engangskode-app. Du trenger bare mobilen for å logge på, sier Frode Beckmann Nilsen. 

Bankene har ansvar for kodebrikker og andre løsninger som benyttes sammen med BankID. Det samme gjelder appene som erstatter kodebrikkene. Det betyr at bankene avgjør når kundene får oppleve BankID med appbekreftelse. Både Danske Bank og SpareBank 1 har apper ute i markedet som vil kunne brukes som bekreftelse i BankID.

Styrker posisjonen  
- BankID er er et populært og avansert system som gjør det enkelt for oss å signere og logge på et vidt spekter av tjenester. Med appbekreftelse befester BankID sin posisjon som verdensledende innen digital ID og signering, sier leder i Encap Security, Thomas Bostrøm Jørgensen. 

Vil du prøve BankID med appbekreftelse?
Integratører, utviklere og andre som vil erfare den nye brukeropplevelsen i BankID kan sende en henvendelse til ha2.0@bankid.no. Oppgi navn, e-postadresse, telefonnummer og fødselsnummer i e-posten. I løpet av et par dager vil du kunne teste. Vi ønsker tilbakemeldinger og innspill for å gjøre BankID-løsningen best mulig før lanseringen til høsten. 

Read the press release from BankID in english

Les pressemeldingen fra Encap