Barbert klovn eller vaiende ku?

Bruken av BankID på mobil skyter i været.  – Ordene som brukes i BankID på mobil har vi hatt en stund. Nå har vi lyst på nye og håper på mange kreative forslag fra publikum, sier produktsjef Nils Inge Brurberg i BankID Norge.

Noe i utgangspunktet så seriøst, avansert og teknisk som sikker digital identifisering har skapt et stort engasjement. De over 900.000 som har BankID på mobil vet at BankID på mobil også gir et herlig poesi-drypp hver gang referanseordene dukker opp; LODDEN SITRON, MYK HJELM. Nå samler BankID Norge  inn nye ord:

– Vi lager nye lister til høsten basert på publikums forslag. Den første helgen med innsamling på facebook har gitt flere hundre forslag. Vi tar gjerne imot flere! Huske å merke dem #BankIDpoesi, så klarer vi å samle inn alle, sier produktsjef Nils Inge Brurberg.

SVIDD MIDDAG, UGGEN LUGG, DEILIG DIKT, VAKKER VANE, SUR LAKS, SYKELIG POKEMON. Forslagene til nye ord drysser inn jevnt og trutt. Sommerkonkurransen har LAV TERSKEL; et adjektiv og et substantiv på makismalt sju bokstaver som ikke inneholder æ, ø eller å deles på facebook merket #BankIDpoesi. I løpet av høsten skal de beste ordene plukkes ut og bli en del av den voksende familien av BankID-ord. Og skape ny, absurdvakker poesi.

Maskin-poesi

Referanseordene til BankID, som er den tekniske betegnelsen på BankID-poesien, skapes av en datamaskin. Den plukker ut et adjektiv og setter det foran et substativ, tilfeldig utvalgt fra en tabell med 200 ord til sammen. Ordene skal sikre at rett forespørsel går til rett enhet.

– Før hadde vi koder som XYS832, men det gikk nok mange hus forbi. Med ord blir det mye enklere å gjennomføre kontrollen. Den poetiske opplevelsen er en fin bonus, sier produktsjefen.

– Dette er mest gøy. Denne sommeren tar vi på oss oppgaven med å samle finansbransjen og poesi-Norge, avslutter Brurberg.

BankID på mobil:

  • Over 900.000 har aktivert BankID på mobil
  • Gjør det enkelt å logge på, du trenger bare mobilen
  • Gjør det morsomt å logge på, du får et dikt på veien
  • Aktiveres via nettbanken på noen minutter
  • Kjekt å ha på ferie og på farten