BankID godkjent som tredjeparts-leverandør i Helsenett

BankID Norge har inngått avtale med Helsenett og er nå godkjent som tredjeparts-leverandør av identifiseringsløsning i Helsenett. Dette åpner for at helsepersonell i hele Norge vil kunne bruke BankID og BankID på mobil for sikker tilgang til meldingsutveksling og andre tjenester.

(Illustrasjon over: Norsk Helsenett SF)

- Vi ønsker å innlemme relevante og etterspurte tredjeparts-leverandører som kan bidra til å sikre elektronisk kommunikasjon innen helse. Det er fint at kundene kan velge blant flere identifiseringsløsninger. BankID er noe de aller fleste kjenner fra før og benytter i mange sammenhenger, sier Jan-Tore Bosåen i Norsk Helsenett.

Helsepersonell som benytter systemer for meldingsutveksling via Helsenett benytter i dag Buypass og Commfides. For at BankID og BankID på mobil skal bli et valg, kreves det at BankID gjøres tilgjengelig i journalsystemene som benyttes i Helsenett.

Baner vei for BankID i Helse-Norge
BankID Norge er veldig fornøyd med å formelt være godkjent som tredjeparts-leverandør inn i Helsenett:

- Det er nå fritt frem for alle helseaktører og systemleverandører å benytte BankID til innlogging og signeringer i ulike helsetjenester. Denne godkjennelsen tror vi vil åpne for utstrakt bruk av våre tjenester innenfor helseområdet, sier salgssjef Terje Skog Jenssen i BankID Norge.

Om BankID:

BankID er en enkel og sikker legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett.

Nær 3,5 millioner nordmenn har BankID som benyttes til en rekke tjenester innen det private og det offentlige.

BankID er på høyeste sikkerhetsnivå og benyttes i dag for tilgang til helsenorge.no og tjenester som kjernejournal, vaksiner, resepter, Pasientsky m.m.

 

Om Helsenett:

Norsk Helsenett skal tilrettelegge for sikker og effektiv digital samhandling mellom kommuner, sykehus, fastleger og øvrige aktører i helse- og omsorgssektoren.

Arbeider for å forbedre og forenkle arbeidshverdagen for helsepersonell, og på den måten bidra til økt pasientsikkerhet.

Innen 2020 er målet at også manuellterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktorklinikker, optikere, ortopediske verksted, tannteknikere og dyrleger er medlemmer.
(Kilde: Norsk helsenett)