Snart kan flere legge kodebrikken i skuffen

BankID har lansert en endring som gjør at man kan bruke apper i stedet for kodebrikker og lignende. Dermed kan enda flere snart legge kodebrikken i skuffen.

I 2014 ble Java fjernet fra BankID og man kunne endelig logge inn fra nettbrett og mobil. Denne gangen er det kodebrikken som står for tur.

- Målet er å bli mer brukervennlig og mobil. Kodebrikken blir ofte glemt og befinner seg på feil sted når du trenger den. Vi håper kundene blir mer fornøyde når de ikke trenger ta med seg en kodebrikken overalt, sier Frode Beckmann Nilsen, utviklingssjef i BankID Norge.

Kundene velger

BankID har 3,5 millioner brukere og vel 900.000 benytter seg av den helmobile løsningen BankID på mobil. Både vanlig BankID og BankID på mobil fungerer på mobilen, men vanlig BankID har i tillegg vært avhengig av en ekstern kodeenhet, eller av at bruker taster inn koder fra kode-apper. Nå blir begge BankID-løsningene like mobile.

- Det blir spennende å se hva folk foretrekker. Vi lar det være opp til kundene å velge sin favoritt, for planen er å la begge løsningene leve videre side om side. For oss var det viktig å gjøre denne forbedringen for majoriteten av brukerne våre, sier Frode Beckmann Nilsen, utviklingssjef i BankID Norge.

Banken bestemmer når kundene får appbekreftelse

Det er bankene som bestemmer hva slags engangskode-løsninger som tilbys kundene. Både SpareBank1 og Danske Bank har slike kodeapper klare, og det er sannsynlig at disse bankene blir de første som tilbyr BankID med appbekreftelse til sine kunder.  

Justeringer fra i dag

Det er gjort noen små endringer i BankID-brukeropplevelsen som treffer mange brukere fra i dag. Det skjer uavhengig av om bankene har lansert appbekreftelse eller ikke.

1. Bytte engangskode-løsning - trykk på tilbake-pil

Bytte av engangskode i BankID

Mange kunder har flere typer engangskode-løsninger, f.eks. både en fysisk kodebrikke og BankID på mobil som kodebrikke. For å endre fra sist brukte metode, benytter du nå en tilbake-pil øverst til venstre og velger en annen. Endringen skal gjøre det enklere å bytte mellom engangskode-løsninger.

2. BankID på mobil som engangskode-løsning

Har man BankID på mobil fra blant annet DNB, Nordea og SpareBank1, har man fått muligheten til å benytte BankID på mobil som erstatning for kodebrikken. Kunder som aldri har prøvd metoden før, vil få tilbud om å teste den ut. Hvis man foretrekker en annen metode kan man enkelt bytte ved å bruke tilbake-pilen øverst til venstre.