Storebrands låneprosess ble digital over natten

Storebrand Bank skrudde på elektronisk signering av boliglån og sporenstreks valgte kundene digital signering. 

Rådgivere i Storebrand

HALVERTE BEHANDLINGSTIDEN: Team Utgående i Storebrand knuste interne mål om antall elektronisk signerte lån.

Nylig åpnet Storebrand Bank for at kundene kunne signere lånetilbudet ved hjelp av BankID. I løpet av fire uker ble 9 av 10 lån elektronisk signert.

– Vi håpet på 70 prosent men oppnådde 90 prosent elektronisk signerte lån i løpet av de fire første ukene, forteller salgsleder Siri Riis Evensen i Storebrand. 

Som en del av lanseringen ble det gjennomført opplæring for egne rådgivere og en konkurranse for å oppnå flest mulig elektroniske aksepter på lånetilbudene.  Siri Riis Evensen sier tilbakemeldingene fra kundene er svært positive og kundene er fornøyd med kundeopplevelsen og behandlingstiden.

– En av våre kunder fikk refinansiert boliglånet sitt i løpet av én arbeidsdag og ble svært positivt overrasket over hvor effektiv prosessen var. I tillegg har også tidsbruken og effektiviteten i rådgivernes hverdag blitt en helt annen. Etter innføringen av BankID har behandlingstiden blitt mer enn halvert, sier Riis Evensen.

Storebrand har vært tidlig ute med å tilby signering via BankID for flere av sine produkter, blant annet ved kjøp av spareavtaler og bytte til fripoliser med investeringsvalg.