Suksess for digitale salgsmeldinger på vegvesen.no

Etter at Statens vegvesen lanserte salgsmelding via vegvesen.no har nå 100.000 kjøretøy skiftet eier digitalt. 

Vegvesenet lanserte salgsmelding på nett i april i fjor. Dermed kunne du levere salgsmeldingen enkelt og greit via Din side på vegvesen.no blant annet med BankID og BankID på mobil.

100.000 salgsmeldinger har nå gått digitalt - 50 000 av dem i løpet av første halvår i år. 

- Det er gledelig at så mange nå har benyttet seg at tjenesten vår. Vi ser at bruken er økende, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen i en pressemelding fra Vegvesenet.

– Salgsmelding på nett er en sikker og god tjeneste for brukerne våre samtidig som det er mer effektivt for oss. Dette er jo snakk om flere tusen salgsmeldinger vi ellers hadde måttet behandle manuelt.

I dag er det bare private kjøretøyeiere som kan bruke tjenesten, men den blir utvidet til å også gjelde bedrifter fra høsten.

- Vi jobber stadig med å gjøre tjenesten bedre, og er i gang med å teste den hos noen pilotbedrifter nå. Etter hvert vil vi også få en betalingsløsning slik at du kan betale omregistreringsavgiften direkte i tjenesten istedenfor via nettbanken din slik som i dag. Da vil vi ha en tjeneste som er enda enklere, raskere og mer helhetlig enn den vi har i dag, sier Øwre.

På vegvesen.no/dinside kan du også se oversikt over kjøretøyene du eier, melde tapt vognkort, sende søknad om førerkort og se hvilke førerettigheter du har.

Du kan bruke BankID og BankID på mobil for å skifte eier av bil. Les mer om hvordan