Ny BankID-logo

BankID-logoen er fornyet. Den har fått et mer moderne uttrykk og er lettere å lese på små flater.

BankID-logo 2016

BankID-logoen er et kombinert merke som består av et figurativt element og et ordmerke. 

Figurativt element

Kjerneproduktet til BankID er sikker digital autentisering av mennesker. Da menneskers DNA er unikt for hvert individ er DNA egnet som symbol på bekreftelse av at en persons identiet er sann. Logosymbolet er et håndtegnet stilisert uttak av et DNA-mønster. Elementet er mildt redesignet i 2016.

Ordmerket

Ordmerket består av bokstaver som er håndtegnet. Logoen fra 2010 benyttet fonten Zolano Sans designet av Stuart Sandler i 2003. Ordmerket er nå redesignet og håndtegnet spesielt for BankID i et unikt, moderne og minimalistisk typografisk uttrykk. Selve navnet er generelt, men som før atypisk og særmerket typografert, med liten forbokstav og versaler på to siste tegn i navnet.

Farger

Logoen benyttes primært negativt på blåfarge #4A78B1 / RGB 74 120 177. Alternativt kan logo benyttes blå på hvit bakgrunn. Den kan også benyttes hvit på mørk bakgrunn eller sort på hvit bakgrunn. Logoer i flere varianter kan hentes på innloggede sider for partnere og banker.

Format, innbyrdes plassering og størrelse

Figurativt element og ordmerket har identisk høyde og fast innbyrdes størrelse og plassering. I størrelse skaleres logo fritt oppover og er designet spesielt for å være «pixel-perfect» og lesbar ned i minimum størrelse på 7x46 piksler.

Noen av logoene finner du her - flere formater kan hentes av banker og forhandlere på Partnersidene.