Asker kommune først med xID

Asker har åpnet for enkel bestilling av kommunens lokaler med xID. 


xID er en ny og enkel innlogging levert av BankID Norge. xID lar deg registrere deg og logge inn på nettsteder med ett klikk, uten inntasting av brukernavn, passord eller koder. Asker kommune er første nettsted som tar i bruk xID. 

Ola Apenes i Asker kommune var sentral i valget av xID til tjenesten som lar innbyggerne booke kommunens fest- og møtelokaler:

– Det var en selvfølge å benytte seg av en ny og meget smidig påloggingstjeneste som xID. Det er ekstra gøy at vi får være med på nybrottsarbeid sammen med en viktig og profesjonell aktør som BankID, sier Apenes.

Asker kommune har fokus på å innovere systemer og rutiner for bedre tjenester og tjenesteutnyttelse, og har fått flere priser for innovasjonsarbeidet. Kommunen benytter Vega SMB som leverandør av bookingtjenesten, og Hanne Bergmann fra Vega SMB mener xID er et godt valg:

- xID er "smooth" er tilbakemeldingen vi fikk. Det var enkelt å implementere xID og innbyggerne ser ut til å forstå tjenesten med det samme. Med xID får vi alder på brukerne, noe som er fint når det er aldersgrense for bookingen. Snart vil xID også få automatisk innfylling av kontaktinformasjon - da blir bookingtjenesten enda enklere.  

Les også: