xID forenkler innlogging

xID er en ny og enkel innlogging levert av BankID Norge. xID lar deg registrere deg og logge inn på nettsteder med ett klikk, uten inntasting av brukernavn, passord eller koder.

1. februar 2018

BankID skal benyttes som før der man trenger høyeste sikkerhet. xID blir en enkel og rask innlogging til tjenester som har lavere krav til sikkerhet og som ofte benytter brukernavn og passord for gjenkjenning av kundene.

Trygg og brukervennlig

Konkurransen om å levere enkel innlogging og registrering er stor, men xID har gode forutsetninger for å lykkes:

– Våre 3,7 millioner lojale BankID-brukere har stor tillit til oss. xID bygger på BankIDs kompetanse og sikkerhet. Vi er stolte av å kunne tilby en norskutviklet innloggings-tjeneste som tar brukervennlighet, trygghet og personvern på alvor, sier Jan Bjerved, leder for BankID Norge.

9 av 10 sliter med brukernavn og passord

xID vil for de fleste være tryggere og mer brukervennlig enn brukernavn og passord. xID vil fjerne bruken av dårlige passord og risikoen for at passord kommer på avveie.

Å huske brukernavn og passord er en utfordring for mange, og hele 94% har opplevd å glemme det, ifølge BankID Norge/Kantar TNS. Med xID trenger du ikke huske noe som helst. Da vi spurte om xID var en løsning folk kunne tenke seg, svarte 74% ja.

xID-nettstedene kommer snart

xID er utviklet i tett dialog med utvalgte bedrifter, deriblant Storebrand, Fana Sparebank, OBOS, Vega SMB/Asker kommune og Dagens Næringsliv. Flere av disse bedriftene ønsker å være blant de første nettstedene med xID, blant annet for enkel innlogging til min side, chat, tilpassede tilbud, bookingtjenester og skjemautfylling.

Om xID

  • En ny tjeneste for enkel innlogging og registrering fra BankID Norge, selskapet som har utviklet BankID.
  • BankID fortsetter som før der man trenger høyeste sikkerhet.
  • Forutsetter at du har BankID ved opprettelse.
  • Gir raskere, tryggere og mer brukervennlig innlogging enn brukernavn og passord.
  • Åpner snart for frivillig lagring av kontaktdata hos BankID som gjør skjemautfylling enkelt.

Tjenesten ble sanert etter fusjonen med Vipps, og man gikk sammen om å utvikle Vipps Logg inn.