Pass opp for BankID-svindel

Det er for tiden mange som mottar SMS og e-post om at de må sikre sin BankID. Dette er ren svindel, ikke klikk på lenken. 

Sikre din BankID?

Svindlere forsøker å lure deg til å røpe innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord og koder ved å spille på frykt. I mange varianter sender svindlerne ut SMS-er og e-poster der det står at din BankID er sperret eller lignende, og at man skal trykke på en lenke for å fikse problemet og "sikre din BankID". Ikke trykk på lenken!

Kontakt banken eller bedriften

Er du det minste i tvil om henvendelsen på SMS, telefon eller e-post er ekte, ta direkte kontakt med banken eller bedriften som står som avsender gjennom vanlige kontaktkanaler. Hverken bankene, politiet eller BankID vil be deg oppgi innloggingsdetaljer via SMS eller e-post.

På telefon også

Du må heller aldri oppgi BankID-hemmeligheter over telefon. Svindlerne er ute etter engangskoder og BankID-passord eller PIN, og forteller du hva passordet ditt er, vil svindlerne tømme kontoen din eller kjøpe varer i en fei. De fleste kjenner vel nå til Microsoft-svindlerne, men husk at hvis politiet eller statsministeren ringer og ber deg om BankID-passordet ditt, sleng på!

Eksempel på svindel

Svindel-e-post