Pass opp for BankID-svindel

Det er for tiden mange som mottar SMS om at de må sikre sin BankID. Dette er ren svindel, ikke klikk på lenken. Vi sender aldri SMS med lenker. 

Sikre din BankID?

Svindlere forsøker å lure fra deg innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord og koder. I det siste har mange mottatt SMS om at du skal "sikre din BankID", men dette er altså svindel. I SMS-en står det at din BankID er sperret eller lignende, og at man skal trykke på en lenke for å fikse problemet. Ikke trykk på lenken!

Er du det minste i tvil om henvendelsen på SMS, telefon eller e-post er ekte, ta direkte kontakt med banken gjennom vanlige kontaktkanaler først. Hverken bankene, politiet eller BankID vil be deg oppgi innloggingsdetaljer på telefon, via SMS eller e-post.

Du må heller aldri oppgi BankID-hemmeligheter over telefon, for hverken banken eller politiet vil be deg om BankID-detaljer over telefonen. Svindlerne er ute etter engangskoder og BankID-passord eller PIN, og det neste som skjer er at svindlerne tømmer kontoen din.

Hverken banker, BankID, politiet, banker eller andre ber deg oppgi BankID- og kortinformasjon via lenker eller på telefon.