Bare i år har 240.000 nye brukere kommet til, og appen har lenge ligget på nedlastingstoppen over gratis apper.

8. april 2022

BankID ble brukt 250 millioner ganger i første kvartal, en liten oppgang fra fjoråret. Stadig flere velger app istedenfor brikken, og 29. mars ble appen lastet ned nesten 13.000 ganger i App Store og 10.000 ganger i Google Play.

– Appen gir en mer moderne brukeropplevelse og vi lanserer flere nyttige funksjoner fremover som forenkler hverdagen for alle, sier Øyvind Brekke.

Ca. 90 banker tilbyr nå BankID-appen til sine kunder, og det er rask vekst i brukere som foretrekker app fremfor brikke og BankID på mobil.

Mange har oppdaget appen i forbindelse med at flere banker nå ber kundene legitimere seg med pass:

– Nå slipper bankkundene å reise til banken for å vise ID-bevis. Det kan gjøres via BankID-appen på noen få minutter, sier Brekke.

10% vekst i innlogginger til det offentlige

I løpet av årets tre første måneder logget vi inn nesten 90 millioner ganger på offentlige tjenester med BankID. Mer enn 9 av 10 velger BankID for å logge inn, selv om det finnes alternative innloggingsmetoder.

– BankID har blitt den foretrukne metoden for innlogging. Vi jobber likevel kontinuerlig med forenkling av brukeropplevelsen. Nå lanserer vi snart en lynrask BankID med ansiktsgjenkjenning. Vi gleder oss til å spare nordmenn for mange minutter årlig på innlogging, sier Brekke.

Travle mandager

Nordmenn er vanedyr. Når mandagen kommer er det mye praktisk og administrativt som skal gjøres unna med BankID. Nest travleste dag når det gjelder BankID er tirsdag. I helgen gjør vi andre ting  – heldigvis. BankID brukes aller mest ved lunsjtider på hverdagene.

Korthandelen med BankAxept-kort skjøt i været: Les saken her