Slik kommer du i gang med app!

30. juni 2022

BankID på mobil fases gradvis ut til fordel for app. Utfasingen skjer for å gi brukerne en enda enklere BankID-hverdagAppen skal gi mer relevant informasjon som trygger brukerne, og ambisjonen er at flere skal kunne bruke BankID gjennom hele livet.

Last ned BankID-appen eller kodeappen fra banken din, så er du klar for en bedre og mer framtidsrettet brukeropplevelse. For brukere som ikke kan benytte apper, vil kodebrikken bestå.

Mer enn 2 millioner nordmenn har allerede gått over til å bruke app for BankID. Mange bankkunder har derfor rukket å bli godt kjent med enten BankID-appen som ble lansert i 2020, eller bankens egen kodeapp.

Snart vil app og den fysiske kodebrikken være de eneste tilgjengelige BankID-alternativene, når BankID på mobil gradvis fases ut fra og med høsten 2022. Moderniseringen av BankID med overgang til app vil gjøre at vi kan tilby flere tjenester som gir merverdi for brukerne, samt tilpasse løsningen til nye krav og forventninger i tiden fremover.  

Gradvis utfasing fra september 

Første steg i utfasingen er at man stopper for nye BankID på mobil-aktiveringer. For en smidigst mulig overgang, anbefaler vi derfor å laste ned appen så snart du kan. Dersom du mister mobilen, bytter mobiloperatør eller får nytt SIM-kort etter at det er stoppet for nye aktiveringer, vil du ikke kunne aktivere BankID på mobil på nytt. Dadu velge app eller kodebrikke som alternativ. BankID på mobil vil fortsatt fungere for de som har tjenesten aktivert.  

Har din BankID utløpt? 

For å kunne aktivere appen, må du ha BankID-sertifikat fra banken din. Mange er ikke klar over at BankID på mobil og BankID-sertifikat ikke er det samme. Trofaste BankID på mobil-brukere kan derfor oppleve at deres BankID-sertifikat er utløpt hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid, og at de derfor ikke får aktivert BankID-appen. Du kan selv sjekke om du har en aktiv BankID ved å logge inn på Min BankID øverst til høyre på bankid.no. Dersom du ikke har BankID-sertifikat, må du bestille dette gjennom din bank i god tid, da det kan være noe leveringstid på dette. 

Husk ditt BankID-passord! 

Etter at du har aktivert appen trenger du ditt BankID-passord for å bruke den. Har du glemt passordet, må du bestille nytt BankID-passord i banken
Skaff deg nytt passord
 

Fordeler med appen: 

 • Snart får app-brukerne en lynrask BankID-opplevelse med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode. Mens dagens løsning tar ca. 30 sekunder, vil innloggingen med BankID-appen ta ca. 10 sekunder. 
 • Det er enklere å aktivere BankID-appen på ny telefon med appen på din gamle telefon. 
 • BankID-appen gir deg en trygg opplevelse gjennom tydelig dialog i appen om hvilket brukersted som ønsker å benytte BankID. 
 • BankID-appen skal etter hvert fylles med ulike funksjoner som er nyttige for brukerne.  
 • BankID på mobil har sine begrensninger, spesielt på signeringsområdet. BankID-appen støtter flere brukstilfeller enn BankID på mobil. 
 • Tjenesten har ingen kostnad for sluttbrukere – den krever kun datatrafikk, noe som også gjør tjenesten mer stabil.  

 

Slik kommer du i gang med BankID-appen 

 • Last ned BankID-appen.
  Fra  App Store eller Play Store 
  (krever iOS 12/Android 6 eller nyere). 
 • Aktiver appen. 
  Du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil, og i noen banker kan du også aktivere med koder på sms og e-post. Se hvilke banker her

 • Tillat varslinger. 
  Dersom du tillater varslinger, blir det enklere når du bruker BankID. 

 

Slik bruker du BankID-appen: 

1. Velg BankID, ikke BankID på mobil 

2. Velg BankID-app som metode 

3. Godkjenn varsel på telefonen (Iphone-brukere kan holde fingeren på varselet, og godkjenne derfra), se hvordan her.

4. Skriv inn BankID-passordet. Snart vil det være mulig å logge inn ved å bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.