Trygg identifisering. Og signering.

Med BankID kan du alltid identifisere deg digitalt, på høyeste sikkerhetsnivå. Det betyr at du alltid kan gjøre rede for hvem du er, på samme måte som når du legitimerer deg med personlig oppmøte og offentlig godkjent legitimasjon. BankID tilbyr både ordinær BankID og BankID på mobil. Det betyr at du har muligheten til å identifisere deg eller signere uansett hvor du er.

BankID

BankID er også kjent som banklagret BankID. Dette er den mest brukte digitale ID’en i Norge, med mer enn 3,9 millioner brukere. Med banklagret BankID brukes fødselsnummer, og kode fra kodebrikke i kombinasjon med personlig passord for å få tilgang til din BankID.  Det er bankene som utsteder BankID. For å få BankID må man møte personlig i banken og vise frem pass.

BankID på mobil

Brukere av BankID på mobil har BankID lagret på mobilens sim-kort. BankID på mobil er en brukervennlig, sikker og tilgjengelig ID som er i sterk vekst, med over 1,6 millioner brukere. Dersom du skal signere eller identifisere deg ved hjelp av BankID på mobil, bruker du mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt pin-kode. Det kreves ordinær BankID for å få BankID på mobil. BankID på mobil får du enkelt i nettbanken, og den er klar til bruk på 1-2-3.