Personvern og regler

Personvern og regler

Nettstedet www.bankid.no benytter informasjonskapsler (cookies) for følgende formål:

- Sesjonshåndtering for innloggede brukere (bankansatte og partnere). Informasjonen består av en unik identifikator som skrives ved innlogging og som gjør at man slipper gjentagende pålogging innenfor en fastsatt tidsintervall. Identifikatoren kan ikke knyttes til personnummer. Informasjonen deles ikke med andre nettsteder.

- Google Analytics for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik informasjonskapsel ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

BankID-klientene

BankID med engangskode benytter informasjonskapsler dersom brukeren tillater det i sin nettleser. Informasjonen benyttes til sporings- og sikkerhetsformål. BankID forutsetter med andre ord ikke informasjonskapsler og vil virke uten. 

For å forhindre svindel registreres og analyseres brukeradferd. Analyseresultatet deles med banker. Selve adferdsprofilen deles ikke med noen. Du finner detaljer om BankID og personvern i nettbanken din (Avtalevilkår BankID).

Nettsteder som bruker BankID for innlogging eller signering (f.eks. nettbanker) benytter som regel informasjonskapsler for sesjonshåndtering. Hvert enkelt brukersted er selv ansvarlig for bruken av informasjonskapsler. Ta kontakt med det aktuelle brukerstedet for nærmere informasjon.

Regler om BankID
Det finnes regler for BankID som blant annet sier noe om hvem som kan få BankID og om hvilke rettigheter og plikter som gjelder for banker og BankID-brukere. Bankene kan velge å sette strengere regler for BankID dersom de ønsker dette.

Se regler om BankID

Sertifikatpolicy
Her finner du dokumentene som omhandler sertifikatpolicy for de ulike BankID-typene. Disse finnes for vanlig BankID og BankID på mobil. 

Sertifikatpolicy (kvalifisert) PersonBankID banklagret
Sertifikatpolicy (kvalifisert) PersonBankID på mobil
Sertifikatpolicy BrukerstedsBankID