Kom i gang med ny app

Fått beskjed om at BankID-appen din er utdatert? Slik oppdatereog aktiverer du BankID-appen på nytt!

Gamle versjoner av BankID-appen vil slutte å virke om kort tid, og du må derfor oppdatere appen, før du laster ned og aktiverer den på nytt. Følg denne enkle oppskriften for å få en app som fungerer framover:  

1. Oppdater appen 

Du oppdaterer ved å gå inn i App Store fra telefonen eller nettbrettet du har appen på. Velg profilen din øverst til høyre (et hodeikon) og scroll deg nedover til du finner BankID-appen. Du kan også søke på BankID i søkefeltet. Der kan du velge å oppdatere appen.

2. Åpne appen og følg stegene 

Når BankID-appen er oppdatert (til versjon 2.2.1), kan du åpne appen og følge instruksjonene for å laste ned og aktivere appen på nyttProsessen tar bare et par minutter.

Viser melding i appen

3. Slett gammel app  

Når du har lastet ned og aktivert appen på nytt, kan du slette den gamle appen som blir grå med skriften “gammel” på når du klikker på den.

Det var det! Nå er du klar til å bruke appen fremover.

 

Hvorfor må jeg gjøre dette? 

Dette skjer som følge av at BankID nå har blitt et eget selskap sammen med BankAxept. Fram til 2022 var vi en del av Vipps, og derfor har også BankID-appen bodd i Vipps sin utviklerkonto i App Store. Nå må vi flytte den inn i vår egen utviklerkonto, og dette er grunnen til at Apple-brukere nå må laste ned og aktivere BankID-appen på nytt.  

Les mer om hvorfor i artikkelen: Last ned BankID-appen på nytt. 

Pass opp for svindelforsøk! 

Det er kun gjennom BankID-appen at du kan starte denne prosessen. Vi vil ikke bruke SMS, e-post eller  telefonoppringninger for å informere om dette. Får du en slik henvendelse, er det et svindelforsøk. Husk at du aldri skal dele dine BankID-opplysninger med noen.   

Får du opp dette varselet fra appen, er det en legitim melding. Den sendes fra appen og minner deg på at du må oppdatere appen, for deretter å laste ned og aktivere appen på nytt:

Melding i appen