Eksempler på bruksområder

Offentlige nettsider

BankID og BankID på mobil kan benyttes til å logge inn på nær sagt alle offentlige nettsteder - med høyeste sikkerhetsnivå. Det betyr alt fra Altinn.no, NAV.no, helsenorge.no, skatteetaten.no, i tillegg til kommuner og fylkeskommuner.

Nettbutikker

Flere nettbutikker bruker BankID for å verifisere betaling eller for pålogging på kundesider. Mange nettbaserte aktører gjør det også enkelt å bli kunde ved bruk av BankID.

Eiendom

BankID brukes av eiendomsmeglere som et trygt verktøy for budgiving, og av utleiere for rask og enkel signering av leiekontrakt.

Medlemsorganisasjoner

Mange organisasjoner og klubber bruker BankID for å registrere og autentisere medlemmer og sørge for at kun medlemmer får tilgang til lukkede sider. Coop-medlemmer kan logge inn med BankID eller BankID på mobil.

Handel og service

Flere handelssteder bruker BankID til identifisering. På nettauksjonen QXL kan du opprette bruker ved bruk av BankID, og i solstudioappen til Brun og blid kan du enkelt identifisere at du er over 18 år - ved hjelp av BankID.

Fond og finans

En rekke aktører innenfor fond og finans gjør det mulig å bruke BankID til innlogging, kjøp og salg av fond og opprettelse av finansieringsavtaler.

Post og telekommunikasjon

BankID gir deg tilgang til sikker e-post i e-Boks eller i Postens digitale postkasse Digipost. Du kan også melde adresseendring ved hjelp av BankID.

Strøm

Å bytte strømleverandør trenger slett ikke være vanskelig. De kuleste aktørene gjør det mulig å bytte strømleverandør enkelt og trygt med BankID.