Flere har blitt lurt til å oppgi BankID-en sin, for så å få bankkontoen tømt. – Ikke engang seriøse aktører, som banken din, skal ha tilgang til innloggingen din. Den er bare din, sier produktsjef i BankID.

Om du har en mistanke om at din BankID har blitt brukt av noen andre, skal du kontakte banken din med en gang, råder Aasen. De kan raskt hjelpe deg med å sperre BankID-en.

Varsellampene bør blinke om noen spør om innloggingen

Hverken familiemedlemmer eller nære venner bør ha tilgang til BankID-en din. Likevel mener fire prosent av oss at det er i orden å dele passord og kodebrikke med andre.
Kundebehandlere i banker, nettbutikker, politi eller andre skal heller aldri be deg om å oppgi BankID-passordet ditt.

– Flere av dem som har blitt svindlet, har blitt oppringt av noen som utgir seg for å være kundebehandlere i seriøse firmaer, og på ulike vis blitt lurt til å oppgi sin innlogging. Kort tid etterpå har kontoen deres blitt tømt, sier Ole Petter Aasen.
– Det å dele BankID kan gå veldig galt. Med BankID kan du i praksis ta over en persons identitet: Du kan søke om lån, gjennomføre betalinger, pantsette boligen og få tilgang til en rekke helseopplysninger, forklarer Ole Petter Aasen, som er produktsjef i BankID.
Produktsjef i BankID