Kom raskt i gang

Usikker på hvordan du starter? Les vår korte guide om hvordan du enkelt kommer i gang med å bruke BankID.

Min BankID

Du kan enkelt endre passord eller sjekke status på din BankID ved å logge inn her.


Mest vanlige spørsmål

 • Hvordan endrer jeg passord?

  Har du glemt passordet må du kontakte banken din for å lage et nytt. Har du DNB eller Nordea, kan du også logge inn for å få nytt foreløpig passord.

  Husker du passordet og vil bytte, logg inn på Min BankID og sett nytt passord, eller start en pålogging med BankID og velg "Endre passord" i menyen øverst til høyre i BankID-ruta.

 • Jeg har ny mobiltelefon, hva må jeg gjøre? 

  Hvis du bytter telefon og beholder samme SIM-kort, vil BankID på mobil fungere som før. BankID på mobil følger SIM-kortet og ikke mobiltelefonen.

  Hvis du bytter SIM-kort må du aktivere BankID på mobil på nytt i nettbanken din. Ta kontakt med banken din om du trenger hjelp eller trenger nytt personlig passord til BankID med kodebrikke eller app.

  Har du kodeapp må du aktivere denne på nytt, uavhengig av om du bytter SIM-kort eller ei.

  Tips! Hvis du fortsatt har en aktiv BankID på mobil på den gamle mobilen din, kan det være smart å laste ned kodeappen på den nye mobilen og logge inn med din eksisterende BankID på mobil. Etterpå kan du bruke BankID med app når du skal aktivere BankID på mobil på ny telefon.

 • Hvordan får jeg BankID?

  Ta kontakt med banken din for å få BankID. Det kreves legitimering med pass og personlig fremmøte for å få BankID. Banken din sender deg kodebrikke og alt du trenger for å opprette BankID. Noen banker tilbyr en app som et alternativ til kodebrikken.

 • Hvem kan gi meg BankID på mobil?

  Du aktiverer BankID på mobil selv i nettbanken på noen minutter. De fleste banker og operatører tilbyr BankID på mobil.

  Sjekk om du har rett SIM-kort og abonnement. Klikk på BankID på mobil og ta testen. Bestill nytt SIM-kort fra operatør hvis det er nødvendig. Gå deretter til nettbanken for å aktivere BankID på mobil. Se hvordan du gjør det i noen av bankene her.

 • Er det noen regler for hvordan passordet må være?

  Passordet må bestå av minst 6 tegn og maks 255 tegn. Lager du et nytt passord, må det være minst 8 tegn. Det skilles ikke på store og små bokstaver.

Se alle spørsmål og svar

Sikkerhet og personvern

Hva er egentlig BankID?

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Ønsker du å tilby kundene dine BankID for enkel og trygg innlogging på ditt nettsted? Her får du mer informasjon om tjenesten og hvordan du kommer i gang.