BankID-app - aktivere og bruke

Se kom i gang-guider og finn svar på feilsituasjoner.

Bruke BankID

Opplever du problemer med å bruke BankID? Se etter løsninger her!

Min BankID

Endre BankID-passord eller sjekk status på din(e) BankID(er) ved å logge inn øverst til høyre.


Mest vanlige spørsmål

 • Hvordan endrer jeg passord?

  Husker du passordet og vil bytte, logg inn på Min BankID og sett nytt passord, eller start en pålogging med BankID og velg "Endre passord" i menyen øverst til høyre i BankID-ruta.

  Glemt BankID-passord? Les her

 • Hvordan får jeg BankID-app?

  Flere banker tilbyr kundene sine å bruke BankID-app som et alternativ til den fysiske kodebrikken. Har du BankID fra følgende banker kan du nå laste ned og ta i bruk BankID-app. Har du BankID i en bank som støtter appen, kan du aktivere den med BankID eller BankID på mobil. I enkelte banker kan du i tillegg aktivere appen med koder på SMS og e-post.

  Last ned BankID-app for iOS og Android, og se hvordan innlogging med app fungerer.

 • Jeg får ikke bekreftet kjøpet mitt fordi jeg har mistet tilgangen til BankID på mobil. Hva gjør jeg?

  Noen leverandører tilbyr kun kjøpsbekreftelse gjennom BankID på mobil i enkelte flater. Dette gjelder for noen få løsninger som ikke kommuniserer med en tradisjonell nettleser; f.eks. Google Play, Playstation Store, McDonalds, PayPal, osv. Dette vil løses når biometri (innlogging via ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode) lanseres i BankID-appen. Fram til dette lanseres, må du oppsøke andre flater for å kjøpe produktet/tjenesten. Det vil si at dersom du ikke får gjennomført kjøpet på en flate, kan du for eksempel forsøke via app eller nettside dersom leverandøren tilbyr dette.

 • Kan jeg ha appen på to enheter samtidig?

  Av sikkerhetsmessige årsaker kan du bare ha BankID-app på én enhet (mobil eller nettbrett) av gangen. Når du aktiverer BankID-app på en ny enhet, vil appen slutte å fungere på den gamle enheten.

Se alle spørsmål og svar

Sikkerhet og personvern

Hva er egentlig BankID?

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Ønsker du å tilby kundene dine BankID for enkel og trygg innlogging på ditt nettsted? Her får du mer informasjon om tjenesten og hvordan du kommer i gang.