Kom raskt i gang

Usikker på hvordan du starter? Les vår korte guide om hvordan du enkelt kommer i gang med å bruke BankID.

Min BankID

Du kan enkelt endre passord eller sjekke status på din BankID ved å logge inn her.


Mest vanlige spørsmål

 • Hva er forutsetningene for at jeg kan bruke BankID på mobil?

  Det er en forutsetning at du har en mobiloperatør og en bank som støtter BankID på mobil. De fleste operatører og banker tilbyr BankID på mobil. Telefonen trenger ikke være en smarttelefon. Tjenesten ble laget før smarttelefonenes tid og vil kunne fungere på telefoner av eldre årgang. 

  Bestill nytt SIM-kort hvis det er nødvendig. Aktiver deretter tjenesten i nettbanken, så har du et fleksibelt alternativ som ikke krever kodebrikke.

  Kunder som har Tvilling-SIM-kort må være oppmerksom på at tjenesten kun kan bestilles på hovedkortet. Husk også at du kun kan ha én BankID på mobil per SIM-kort.

 • Hvem kan gi meg BankID på mobil?

  Du aktiverer BankID på mobil selv i nettbanken på noen minutter. De fleste banker og operatører tilbyr BankID på mobil.

  Sjekk om du har rett SIM-kort og abonnement. Klikk på BankID på mobil og ta testen. Bestill nytt SIM-kort fra operatør hvis det er nødvendig. Gå deretter til nettbanken for å aktivere BankID på mobil. Se hvordan du gjør det i noen av bankene her.

 • Er det noen regler for hvordan passordet må være?

  Passordet må bestå av minst 6 tegn og maks 255 tegn. Lager du et nytt passord, må det være minst 8 tegn. Det skilles ikke på store og små bokstaver.

 • Hvor får jeg BankID?

  Det er hver enkelt bank som har ansvaret for å utstede, informere om og gi brukerstøtte til sine kunder når det gjelder BankID (på samme måte som de utsteder betalingskort). Vennligst ta kontakt med banken din for å få hjelp. Du kan henvende deg til din kundekonsulent eller bestille BankID i din nettbank, dersom din bank har tilrettelagt for det.

Hjelp, jeg står fast

Sikkerhet og personvern

Hva er egentlig BankID?

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Ønsker du å tilby kundene dine xID for enkel og trygg innlogging på ditt nettsted? Her får du mer informasjon om tjenesten og hvordan du kommer i gang.