BankID får du av banken din. 

Snakk med banken din, så sørger de for at du blir utstyrt med BankID. Din BankID fungerer i alle norske banker og på offentlige tjenester. I tillegg til bank - kan du bruke BankID til både signering og identifisering på en lang rekke tjenester.

For at du skal kunne få BankID må du legitimere deg for den banken du ønsker skal utstede BankID for deg. Banken vil informere og hjelpe deg dersom du har spørsmål.

I enkelte banker får du BankID når du er 13 år, men de fleste bankene har i dag 15-års-grense. Finn aldersgrensen som din bank har satt for å gi kundene BankID.

Om vanlig BankID

Med vanlig BankID identifiserer du deg gjennom å bruke fødselsnummer sammen med en kodebrikke, sikkerhetskort eller engangskode på SMS, samt det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID. 

Om BankID på mobil

Selv om du har vanlig BankID, anbefaler vi at du også skaffer deg BankID på mobil. Med BankID på mobil blir det enda enklere å identifisere deg fordi du slipper kodebrikken. 

Med BankID på mobil er din BankID lagret på mobilens sim-kort. For å logge på med BankID på mobil skriver du inn mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt pinkode. Sjekk mobiloperatørenes hjemmesider for priser på bruk av BankID på mobil.

Slik skaffer du deg BankID på mobil:

  1. Sjekk om din mobil og abonnement støtter BankID på mobil - ta testen.
  2. Logg inn i nettbanken din med vanlig BankID.
  3. I de fleste banker aktiverer du BankID i menyvalget avtaler/BankID. Det tar kun noen minutter å komme i gang, og BankID på mobil er klar til bruk med det samme.