BankID er din digitale legitimasjon. Du kan legitimere deg og signere avtaler digitalt i stedet for med penn. 

Holder du passordet for deg selv, kan ingen utgi seg for å være deg. Både du og nettstedet kan være trygge på at informasjonen og pengene dine bare kan nås av deg.

Kontakt banken din for å få BankID

For å få BankID må du møte opp i banken din. Der viser du passet ditt, og du får god hjelp til å komme i gang med BankID  -  din digitale identitet. Det er også banken som hjelper deg hvis du skulle ha spørsmål eller får problemer med BankID.

I de fleste banker får du BankID fra du er 13 år, mens noen banker har 15-årsgrense. 

Slik holder du BankIDen din trygg

  • BankID er personlig og er ditt digitale jeg. 
  • Del aldri din BankID med familie eller venner og vern om passord og kodebrikke.
  • Bytt passord ved å logge inn på Min BankID på bankid.no hvis du tror at noen kan passordet ditt. 
  • Lag et eget passord for BankID, et passord du ikke bruker andre steder.

Raskere, enklere, tryggere med app

BankID finnes i flere varianter; BankID med kodebrikke, BankID med app og BankID på mobil. Du kan bruke de ulike metodene om hverandre så mye du vil. BankID på mobil vil gradvis fases ut og det er ikke lenger mulig å opprette en BankID på mobil på nytt. 

Vi anbefaler deg å bruke den nyeste løsningen, BankID-app. Med BankID-appen får du enda bedre informasjon om hva du er i ferd med å bruke BankID til. De fleste har også bedre kontroll på hvor mobilen er enn på kodebrikken sin.

Her ser du en oversikt over alle banker som tilbyr app, enten BankID-app eller egne apper som gjør samme nytten. Nå kan du også aktivere raskere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.

Signering med BankID - hva er det?

Med digtial signering kan du enkelt og trygt signere dokumenter hjemme i sofaen, fra solveggen på hytta eller når du er på farta. 
Dette er signering med BankID

Tilgjengelighet

BankID er godt tilrettelagt for mennesker med redusert funksjonsevne og følger den europeiske standarden for universell utforming (WCAG 2.0). Brukerne er ikke avhengig av spesialløsninger for å kunne bruke BankID, og og det er ingen hindre for at brukere med nedsatt funksjonsevne kan få BankID.
Les om verktøy og app.