Slik får du BankID

BankID får du i bank

BankID får du av banken din. I de fleste banker er det 15-årsgrense, men i enkelte banker får du BankID når du er 13 år.

Snakk med banken din, så sørger de for at du blir utstyrt med BankID. BankID kan utstedes fra du har fylt 13 år. Din BankID fungerer i alle norske banker og på offentlige tjenester. I tillegg til bank - kan du bruke BankID til både signering og identifisering på en lang rekke tjenester.

BankID

For at du skal kunne få BankID må du legitimere deg for den banken du ønsker skal utstede BankID for deg. Banken vil informere og hjelpe deg dersom du har spørsmål.

Med BankID identifiserer du deg gjennom å bruke fødselsnummer sammen med en kodebrikke, sikkerhetskort eller engangskode på SMS, samt det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID. 

Slik får du BankID på mobil

BankID på mobil gjør at du enkelt kan identifisere deg og signere – uten å bruke kodebrikke.

  1. Sjekk om din mobil og abonnement støtter BankID på mobil
  2. Logg inn i nettbanken din med kodebrikke/BankID
  3. Aktivér BankID på mobil. I de fleste banker aktiverer du BankID i menyvalget avtaler/BankID. Det tar kun noen minutter og BankID på mobil er klar til bruk med det samme.

Dersom du har BankID på mobil er din BankID lagret på mobilens sim-kort. For BankID på mobil bruker du mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt pinkode.

For kunder i Telenor koster det 49 øre å bruke BankID på mobil. Sjekk operatørenes hjemmesider for oppdaterte priser.

xID er her! 

Kjapt. Trygt. Enkelt. Du identifiserer deg med BankID første gang. Så blir du husket av xID neste gang, og slipper brukernavn og passord. Du kan også la xID dele kontaktopplysningene dine med nettstedene du ønsker. Alt med ett klikk. Helt trygt, og sikret med BankID.

Kom i gang nå