BankID på mobil som kodebrikke

De fleste som har BankID på mobil, kan bruke BankID på mobil som erstatning for kodebrikken. Flertallet av bankene har skrudd på denne muligheten for kundene sine, inkludert DNB, Nordea, SpareBank1, Skandiabanken og Eika-bankene. Enkelte mindre banker har ikke lansert denne muligheten for sine kunder.

Mange kunder har oppdaget fordelene med å bruke BankID på mobil som erstatning for kodebrikken. Det kan være kjekt å ha i noen tilfeller:

Ett eksempel er når nettstedet ikke har BankID på mobil-innlogging. Da kan du velge ordinær BankID, og i steget for engangskode velger du BankID på mobil. Du godkjenner som vanlig referanseordene. Til slutt legger du inn BankID-passordet (ta kontakt med banken hvis du har glemt det).

Et annet bruksområde er ved signering av lange dokumenter. I dag kan du ikke bruke BankID på mobil til signering av lange dokumenter. Du kan likevel klare å signere lange dokumenter ved å bruke BankID på mobil som erstatning for kodebrikken. Du signerer altså i den vanlige BankID-løsningen, men bruker BankID på mobil som kodebrikke.

Disse bankene lar kundene bruke BankID på mobil som erstatning for kodebrikken:

DNB

NORDEA

SPAREBANK1

EIKA-BANKER

SPAREBANKEN VEST

SKANDIABANKEN

LUSTER SPAREBANK

HANDELSBANKEN

STOREBRAND BANK ASA

GJENSIDIGE BANK AS

OBOSBANKEN AS

SPAREBANKEN SØR

LILLESANDS SPAREBANK

FLEKKEFJORD SPAREBANK

SPARESKILLINGSBANKEN

SØGNE OG GREIPSTAD SPAREBANK

HAUGESUNDS SPAREBANK

SKUDENES OG AAKRA SPAREBANK

VOSS SPAREBANK

ETNE SPAREBANK