I dag har 4,4 millioner nordmenn BankID. ID- og signeringsløsningen ble lansert i 2004. BankID brukes i dag av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har utviklet BankID i samarbeid, og det er landets banker som gjør kundekontrollen og gir ut BankID til personkunder. BankID BankAxept AS drifter og utvikler tjenesten og selger BankID til norske bedrifter via et forhandlerapparat. 

Presse

Pressekontakt, nyheter og logo.

JOBBE MED BANKID?

Vi trenger alltid flinke folk!

Historien. Så langt.

Elektronisk identifikasjon med BankID oppfyller myndighetenes krav til ID- og legitimasjonskontroll og bindende elektronisk signatur. BankID brukes av alle landets banker, og kan tas i bruk av alle virksomheter som vil ha en sikker og enkel identifisering eller signering på nett.

Arbeidet med å utvikle BankID som felles infrastruktur startet allerede på slutten av 90-tallet, og i 2004 fikk de første kundene BankID. I 2014 ble BankID Norge AS etablert med ansvar for kommunikasjon, merkevare, drift, utvikling og salg til brukersteder.

I 2018 ble BankID, Vipps og BankAxept slått sammen til ett felles selskap. BankID og BankAxept ble utfisjonert fra Vipps 19. juli 2022, og er etablert som et eget selskap BankID BankAxept AS. 

Din digitale ID

Deg. Digitalt. BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. I den fysiske verden kan du bruke pass, førerkort eller bankkort for å bekrefte hvem du er. I den elektroniske verden kan du bruke BankID.

Din digitale signatur

Enkelt. Trygt. BankID er en enkel elektronisk legitimasjon for sikker signering på nett. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden kan du bruke BankID for å signere dokumenter og meldinger på nett.

Nyheter

  • 15.09.2023 kl. 07.44 BankID BankAxept lanserer det nye varemerket Stø

    To av Norges mest brukte tjenester får nå selskap av et helt nytt varemerke: Stø. Fra i høst vil Stø bli innført på flere tjenester fra selskapet BankID BankAxept, både i og utenfor BankID-appen.

  • 11.04.2023 kl. 14.09 Nå blir BankID enda raskere

    Fremover blir BankID-opplevelsen enda raskere og bedre, når du stadig flere steder kan logge inn ved å bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode i BankID-appen.

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Vil du benytte BankID til bedriftens løsninger, kan du lese mer om tjenesten og hvordan du går frem.