I 2004 fikk de første norske kundene BankID. I dag har 4,3 millioner nordmenn BankID. BankID brukes av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har utviklet BankID i samarbeid, og det er landets banker som gjør kundekontrollen og utstedelsen av BankID til personkundene. Vipps AS drifter og utvikler tjenesten og selger BankID til norske bedrifter via et forhandlerapparat. 

Presse

Pressekontakt, nyheter og logo.

JOBBE MED BANKID?

Vi trenger alltid flinke folk!

Historien. Så langt.

Elektronisk identifikasjon med BankID oppfyller myndighetenes krav til ID- og legitimasjonskontroll og bindende elektronisk signatur. BankID brukes av alle landets banker, og kan tas i bruk av alle virksomheter som vil ha en sikker og enkel identifisering på nett.

Arbeidet med å utvikle BankID som felles infrastruktur startet i 2000, og i 2004 fikk de første kundene BankID. I 2014 ble BankID Norge AS etablert med ansvar for kommunikasjon, merkevare, drift, utvikling og salg til brukersteder.

Fra sommeren 2018 ble BankID, Vipps og BankAxept slått sammen til ett felles selskap. Målet er å utvikle enda bedre tjenester innen ID og betaling for bedrifter og brukere.

Din digitale ID

Deg. Digitalt. BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. I den fysiske verden kan du bruke pass, førerkort eller bankkort for å bekrefte hvem du er. I den elektroniske verden kan du bruke BankID.

Din digitale signatur

Enkelt. Trygt. BankID er en enkel elektronisk legitimasjon for sikker signering på nett. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden kan du bruke BankID for å signere dokumenter og meldinger på nett.

Nyheter

  • 29.04.2022 kl. 15.21 BankID på app erstatter gradvis BankID på mobil

    BankID på mobil fases gradvis ut og erstattes med app. Over én million nordmenn har allerede tatt i bruk app – enten BankID-appen eller bankenes apper.

  • 29.04.2022 kl. 15.21 BankID på app erstatter gradvis BankID på mobil

    BankID på mobil fases gradvis ut og erstattes med app. Over én million nordmenn har allerede tatt i bruk app – enten BankID-appen eller bankenes apper.

  • 08.04.2022 kl. 09.39 400000 med BankID-app

    Bare i år har 240.000 nye brukere kommet til, og appen har lenge ligget på nedlastingstoppen over gratis apper.

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Vil du benytte BankID til bedriftens løsninger, kan du lese mer om tjenesten og hvordan du går frem.