I dag har 4,4 millioner nordmenn BankID. ID- og signeringsløsningen ble lansert i 2004. BankID brukes i dag av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har utviklet BankID i samarbeid, og det er landets banker som gjør kundekontrollen og gir ut BankID til personkunder. BankID BankAxept AS drifter og utvikler tjenesten og selger BankID til norske bedrifter via et forhandlerapparat. 

Presse

Pressekontakt, nyheter og logo.

JOBBE MED BANKID?

Vi trenger alltid flinke folk!

Historien. Så langt.

Elektronisk identifikasjon med BankID oppfyller myndighetenes krav til ID- og legitimasjonskontroll og bindende elektronisk signatur. BankID brukes av alle landets banker, og kan tas i bruk av alle virksomheter som vil ha en sikker og enkel identifisering eller signering på nett.

Arbeidet med å utvikle BankID som felles infrastruktur startet allerede på slutten av 90-tallet, og i 2004 fikk de første kundene BankID. I 2014 ble BankID Norge AS etablert med ansvar for kommunikasjon, merkevare, drift, utvikling og salg til brukersteder.

I 2018 ble BankID, Vipps og BankAxept slått sammen til ett felles selskap. BankID og BankAxept ble utfisjonert fra Vipps 19. juli 2022, og er etablert som et eget selskap BankID BankAxept AS. 

Din digitale ID

Deg. Digitalt. BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. I den fysiske verden kan du bruke pass, førerkort eller bankkort for å bekrefte hvem du er. I den elektroniske verden kan du bruke BankID.

Din digitale signatur

Enkelt. Trygt. BankID er en enkel elektronisk legitimasjon for sikker signering på nett. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden kan du bruke BankID for å signere dokumenter og meldinger på nett.

Nyheter

  • 08.11.2022 kl. 13.36 Danske Bank i gang med BankID-app

    – Det er med stor glede og en solid dose entusiasme at vi nå tilbyr BankID-appen til våre kunder, sier Steinar Nielsen, leder for personmarked i Danske Bank.

  • 03.11.2022 kl. 12.50 Rådene som beskytter deg mot BankID-svindel

    Når BankID kommuniserer med publikum og gjør endringer i sine produkter og tjenester, er det alltid noen som forsøker å utnytte det. Har du for eksempel mottatt en SMS med beskjed om å åpne en lenke i forbindelse med at din BankID angivelig er sperret? Vel, slike henvendelser er forsøk på svindel og noe du må være obs på.

  • 07.10.2022 kl. 12.08 Nå kan du hjelpe bestemor med bilsalg

    Statens vegvesen har laget en løsning der de som ikke har digital ID kan selge bilen sin og levere salgsmeldingen digitalt. Løsningen er å spørre en venn med BankID.

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Vil du benytte BankID til bedriftens løsninger, kan du lese mer om tjenesten og hvordan du går frem.