I dag har hele 4,3 millioner nordmenn BankID. ID- og signeringsløsningen ble lansert i 2004. BankID brukes i dag av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har utviklet BankID i samarbeid, og det er landets banker som gjør kundekontrollen og gir ut BankID til personkunder. BankID BankAxept AS drifter og utvikler tjenesten og selger BankID til norske bedrifter via et forhandlerapparat. 

Presse

Pressekontakt, nyheter og logo.

JOBBE MED BANKID?

Vi trenger alltid flinke folk!

Historien. Så langt.

Elektronisk identifikasjon med BankID oppfyller myndighetenes krav til ID- og legitimasjonskontroll og bindende elektronisk signatur. BankID brukes av alle landets banker, og kan tas i bruk av alle virksomheter som vil ha en sikker og enkel identifisering eller signering på nett.

Arbeidet med å utvikle BankID som felles infrastruktur startet i 2000, og i 2004 fikk de første kundene BankID. I 2014 ble BankID Norge AS etablert med ansvar for kommunikasjon, merkevare, drift, utvikling og salg til brukersteder.

I 2018 ble BankID, Vipps og BankAxept slått sammen til ett felles selskap. BankID BankAxept ble utfisjonert fra Vipps 19. juli 2022, og er etablert som et eget selskap. 

Din digitale ID

Deg. Digitalt. BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. I den fysiske verden kan du bruke pass, førerkort eller bankkort for å bekrefte hvem du er. I den elektroniske verden kan du bruke BankID.

Din digitale signatur

Enkelt. Trygt. BankID er en enkel elektronisk legitimasjon for sikker signering på nett. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden kan du bruke BankID for å signere dokumenter og meldinger på nett.

Nyheter

 • 09.09.2022 kl. 13.31 Rekordmange har lastet ned BankID på app

  Mange har fått med seg at BankID på mobil skal fases ut til fordel for app. Det viser også nedlastningstallene for BankID-appen og de tilsvarende appene fra Nordea, SpareBank 1 og Danske Bank. Samtidig lurer mange fortsatt på hvordan de kommer i gang og hvilken app de skal bruke. Her svarer vi på de oftest stilte spørsmålene knyttet til overgangen.

 • 05.09.2022 kl. 10.45 Slik unngår du svindel

  Mottatt SMS om "sperret BankID"?

  Kast den.

 • 15.08.2022 kl. 12.05 Kundesjekk.no blir en tjeneste fra BankID BankAxept

  Kundesjekk.no er en populær saksbehandlerportal for kundekontroll i både store og små rapporteringspliktige selskaper etter hvitvaskingsloven. At tjenesten nå blir en del av BankID BankAxepts portefølje, vil gi økt utviklingstakt og en enda bedre tjeneste.

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Vil du benytte BankID til bedriftens løsninger, kan du lese mer om tjenesten og hvordan du går frem.