I 2004 fikk de første norske kundene BankID. I dag har 4,3 millioner nordmenn BankID. BankID brukes av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har utviklet BankID i samarbeid, og det er landets banker som gjør kundekontrollen og utstedelsen av BankID til personkundene. Vipps AS drifter og utvikler tjenesten og selger BankID til norske bedrifter via et forhandlerapparat. 

Presse

Pressekontakt, nyheter og logo.

JOBBE MED BANKID?

Vi trenger alltid flinke folk!

Historien. Så langt.

Elektronisk identifikasjon med BankID oppfyller myndighetenes krav til ID- og legitimasjonskontroll og bindende elektronisk signatur. BankID brukes av alle landets banker, og kan tas i bruk av alle virksomheter som vil ha en sikker og enkel identifisering på nett.

Arbeidet med å utvikle BankID som felles infrastruktur startet i 2000, og i 2004 fikk de første kundene BankID. I 2014 ble BankID Norge AS etablert med ansvar for kommunikasjon, merkevare, drift, utvikling og salg til brukersteder.

Fra sommeren 2018 ble BankID, Vipps og BankAxept slått sammen til ett felles selskap. Målet er å utvikle enda bedre tjenester innen ID og betaling for bedrifter og brukere.

Din digitale ID

Deg. Digitalt. BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. I den fysiske verden kan du bruke pass, førerkort eller bankkort for å bekrefte hvem du er. I den elektroniske verden kan du bruke BankID.

Din digitale signatur

Enkelt. Trygt. BankID er en enkel elektronisk legitimasjon for sikker signering på nett. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden kan du bruke BankID for å signere dokumenter og meldinger på nett.

Nyheter

  • 16.12.2021 kl. 18.13 Forskningsrådet støtter biometri-prosjekt

    Mobai, NTNU, KU Leuven, SpareBank 1 Østlandet og Vipps har fått støtte til «Innovasjon i Næringslivet» fra Forskningsrådet for å gjøre autentisering og identifisering lettere og tryggere for brukere og virksomheter. Dette vil også være en samfunnsnyttig løsning.

  • 19.10.2021 kl. 09.54 Flytter BankID til ny leverandør

    Torsdag 21. oktober starter flyttingen av BankID-tjenestene til ny driftsleverandør. Dette medfører noe nedetid, og aktivering av nye BankID-er vil ikke være mulig før flyttingen er gjennomført.

  • 24.08.2021 kl. 08.16 Pass opp for BankID-svindel

    Det er for tiden mange som mottar SMS og e-post om at de må sikre sin BankID. Dette er ren svindel, ikke klikk på lenken. 

Ønsker du å benytte BankID på ditt nettsted?

Vil du benytte BankID til bedriftens løsninger, kan du lese mer om tjenesten og hvordan du går frem.