Personvern og regler

Personvern og cookies på nettstedet www.bankid.no 

BankID.no følger alle gjeldende forskrifter for behandling av kundeopplysninger, slik at du skal kunne føle deg trygg når du besøker våre nettsider og benytter deg av kontaktskjemaene.

Din personlige informasjon er beskyttet av personopplysningsloven og vi behandler denne informasjonen på en sikker måte. Det er fullt mulig å besøke vår nettside bankid.no uten at du må gi fra deg noen opplysninger om deg selv. Det er først når du ønsker å sende inn henvendelser via skjema at vi trenger informasjon for å kunne levere tjenesten du ber om.

Denne erklæringen om vår personvernpolicy for nettstedet bankid.no gir deg informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan de behandles og hvilke opplysninger vi lagrer.

Hva er personvern?

Personvernet skal beskytte mot misbruk av personopplysninger. Behandling av personopplysninger er regulert i personopplysningsloven. Denne loven skal verne privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. For mer informasjon om personvern, se www.datatilsynet.no.

Cookies

Cookies (informasjonskapsler) er en tekststreng som blir lagret på din datamaskin i en avgrenset periode når du besøker bankid.no. Cookies er nødvendig for at bankid.no (og andre nettsteder) skal fungere optimalt for deg.  Cookies hjelper oss å se på brukermønstrene til de som besøker nettstedet, slik at vi kan lage nettstedet mer brukervennlig. Vi ekskluderer IP-adressen din, slik at det ikke lagres informasjon i en cookie som kan knyttes opp mot din bruk av nettstedet som enkeltperson.

De fleste moderne nettlesere er innstilt til å akseptere cookies automatisk, men du kan selv endre disse innstillingene i din nettleser. 

Slik fjerner du cookies

Ønsker du ikke lenger bruke cookies, kan du slå av cookies i innstillingene til nettleseren din. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir spurt hver gang BankID.no forsøker å plassere en cookie på din datamaskin, eller slette tidligere cookies som du ikke lenger ønsker at skal vises. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies. 

Hvordan du fjerner cookies kan variere ut i fra hvilken nettleser du bruker. Bruker du PC, kan cookies fjernes ved hjelp av snarveiskommandoen [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Bruker du Mac, klikker du på linken for den nettleseren du bruker: 
Google Chrome  -   Safari  -   Mozilla Firefox  -   Internet Explorer  -    Opera  -   Flash Cookies

Cookies til analyseformål

Vi samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på bankid.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk og analyse som brukes til å forbedre nettstedets funksjonalitet, til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettsiden, og til å kommunisere mer relevant til deg i andre kanaler. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Hva bruker vi informasjonen til? 

  • Å vurdere bruken av nettstedet
  • Lage rapporter om aktiviteten på nettstedet
  • Lage rapporter for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på nettstedet og bruken av internett

Knowit er vår databehandler og leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet bankid.no. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun det fusjonert selskapet bestående av Vipps, BankID Norge og BankAxept (VBB AS), samt Knowit og driftsleverandør av nettsidene som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom VBB AS og Knowit regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.


Tredjepartsinformasjonskapsler

Tredjepartsinformasjonskapsler som brukes til analyseformål beskrevet over kommer fra:

  • Google Analytics
  • Facebook
  • Linkedin

Ønsker du ikke å bli sporet? Du kan slå av cookies i innstillingene i nettleseren din. Se hvordan i avsnittet over om Slik fjerner du cookies.

Cookies til annonsering

For å kunne gjøre vår annonsering mer relevant for de som har vist interesse for våre produkter, benytter BankID tredjepartscookies (informasjonskapsler) og lignende teknologi. Dette er tjenester som gjør at vi gjennom annonseringstjenester kan gjøre annonsene mer relevante for deg som bruker. Det samles kun inn avidentifisert informasjon om deg som bruker.

Du kan reservere deg mot denne typen annonser ved å endre dine innstillinger:

Google l Facebook l LinkedIn l AppNexus

 

Personvern og cookies i BankID-klientene

BankID med engangskode benytter informasjonskapsler dersom brukeren tillater det i sin nettleser. Informasjonen benyttes til sporings- og sikkerhetsformål. BankID forutsetter med andre ord ikke informasjonskapsler og vil virke uten. 

For å forhindre svindel registreres og analyseres brukeradferd. Analyseresultatet deles med banker. Selve adferdsprofilen deles ikke med noen. Du finner detaljer om BankID og personvern i nettbanken din (Avtalevilkår BankID).

Nettsteder som bruker BankID for innlogging eller signering (f.eks. nettbanker) benytter som regel informasjonskapsler for sesjonshåndtering. Hvert enkelt brukersted er selv ansvarlig for bruken av informasjonskapsler. Ta kontakt med det aktuelle brukerstedet for nærmere informasjon.

Regler om BankID

Det finnes regler for BankID som blant annet sier noe om hvem som kan få BankID og om hvilke rettigheter og plikter som gjelder for banker og BankID-brukere. Bankene kan velge å sette strengere regler for BankID dersom de ønsker dette.

Se regler om BankID

Sertifikatpolicy BankID

Her finner du dokumentene som omhandler sertifikatpolicy for de ulike BankID-typene. Disse finnes for vanlig BankID og BankID på mobil og for brukersteder/nettsteder med BankID. 

Sertifikatpolicy (kvalifisert) PersonBankID banklagret
Sertifikatpolicy (kvalifisert) PersonBankID på mobil
Sertifikatpolicy BrukerstedsBankID


Vilkår og personvern xID og kontaktinformasjon

Vilkår xID 

Personvernerklæring xID

Vilkår kontaktinformasjon (tilleggsinformasjon)

Personvernerklæring kontaktinformasjon (tilleggsinformasjon)